Eerste Repair-café van 2018

HAREN

Voor de eerste keer dit jaar wordt op zaterdag 24 februari het Repair-café gehouden in buurtcentrum de Mellenshorst in Haren.

Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied. Hoewel deze diensten gratis zijn, wordt een donatie op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven

Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help met voorbereiden

Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat het juiste gereedschap meegenomen wordt.

Kledingreparatie

Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van onze deskundige naaisters. Hoewel succes niet gegarandeerd is, blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u ter plekke aan of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com We zien u graag op 24 februari in ons nieuw onderkomen, De Mellenshorst ,want: Weggooien? Mooi niet! Repair-café Zaterdag 24 februari, van 10:00 tot 12:30 uur Buurthuis De Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 Haren

Auteur

kvanderweide