Gedenkwaardig Scharlakentoernooi 2018

HAREN

De Harener Badminton Club ’68 (HBC '68) heeft op vrijdagavond 16 februari het derde Scharlakentoernooi gehouden. Het toernooi vond plaats in sporthal Scharlakenhof. Het nu al traditionele toernooi stond in het teken van het 50-jarig bestaan van HBC'68 dat dit jaar wordt gevierd! Naar aanleiding van het jubileum heeft de wethouder van sport, Mathilde Stiekema, met een speech het toernooi geopend.

Wethouder Stiekema roemde de vrijwilligers van HBC, met name Pieter Arkema, en ook die van andere verenigingen in Haren. De ereleden van de club Zwanet Ploeg en Peter Ningen werden in het zonnetje gezet. De deelnemers van de avond werden door haar geïnspireerd hun beste spel te laten zien. Tijdens het toernooi waren 30 koppels op speelsterkte in 5 poules ingedeeld. In elke poule waren mooie prijzen te winnen. Vanwege het 50-jarig jubileum heeft HBC deze keer de ondernemers in Haren gevraagd om prijzen beschikbaar te stellen. De positieve bijdragen hieraan resulteerden in prachtige prijzen die, behalve aan de winnaars, ook tijdens de verloting enthousiast door de winnaars werden ontvangen. Naast de mooie prijzen heeft HBC`68 een aantal sponsoren bereid gevonden een financiële bijdrage beschikbaar te stellen. De Harense koppels hadden sterke tegenstanders uit de regio, zij behaalden een tweede en een derde prijs. Alle vijf eerste prijzen gingen naar koppels uit de regio. Het beste mix-duo van dit jaar waren Anja Dijkstra en Sake Holwerda van BC Schatzenburg uit Menaldum. Zij waren ingedeeld in de sterkste poule en wonnen daarin al hun wedstrijden. Tijdens de prijsuitreiking werden uiteraard ook de vrijwilligers nog even in het zonnetje gezet, zonder hen is een dergelijk toernooi niet te organiseren. Na afloop van het toernooi bleef menigeen napraten over de resultaten onder het genot van een gezellig hapje en drankje, wat door het kantinepersoneel weer uitstekend was verzorgd. HBC`68 is ervan overtuigd ook in het volgend jaar weer een succesvol toernooi te kunnen organiseren. Bestuur HBC'68

Auteur

kvanderweide