Hein Bloemink verzorgt Groenenberglezing

GLIMMEN

Auteur Hein Bloemink houdt op vrijdag 2 maart de Groenenberglezing in Dorpshuis De Groenenberg in Glimmen. In deze lezing vertelt Bloemink over zijn eerste roman "De verborgen erfenis van klooster Yesse".

Bloemink heeft in zijn eerste roman een fictief verhaal verweven met de werkelijke geschiedenis van het klooster Yesse, dat van 1215 tot 1600 heeft gestaan in Haren. Deze mix blijkt een explosief mengsel, want in het verhaal komen misdaad, liefde en een keiharde juridische strijd samen. Het Vaticaan claimt grond in Haren, dat tijdens de reformatie is 'afgepakt' door de provincie. Tijdens de lezing zal Hein Bloemink vertellen over het schrijfproces (fantasie en research), maar ook ingaan op de geschiedenis van het klooster. Hij zal bovendien aantonen dat het in theorie echt mogelijk is dat Rome ooit nog eens met een schadeclaim aan de Nederlandse staat op de proppen komt. Vrijdag 2 maart, 20:00 uur Dorpshuis De Groenenberg, Markeweg 17 Glimmen Entree 3 euro

Auteur

kvanderweide