Het Free Cafe is een schot in de roos

HAREN

Vereniging Kleurrijk Haren hield zondag 18 februari haar officiële opening, wethouder Michiel Verbeek opende het Free Cafe in de Mellenshoek. Een bijzonder café, waar 's middags activiteiten te doen zijn, gekookt wordt door vrijwilligers met leftovers van de Jumbo, de Voedselbank én je gratis kunt eten op zondagavond. Er werd creatief gekookt met de aanwezige gedoneerde ingrediënten. Chef-kok Zwanet Brouwer uit Leek, Wil de Heer van Kleurrijk Haren en de vele vrijwilligers verrasten alle gasten met een uitgebreide maaltijd. Ruim 80 bezoekers, waaronder veel statushouders, vonden hun weg naar het Free Cafe tijdens de opening. Een prachtig maatschappelijk én duurzaam initiatief dat mensen met verschillende achtergronden met elkaar verbindt.

.  

Auteur

kvanderweide