Wandeling: Wintergasten en overwinteraars in het Hunzedalgebied

KROPSWOLDE

Het Groninger Landschap houdt op zondag 4 maart een fiets- en wandeltocht door het Hunzedalgebied.

Geniet van de natuur in de polders

Vanaf de molen De Hoop in Kropswolde wordt er gefietst door de Kropswolderbuitenpolder naar het gemaaltje in de Westerbroekstermaderpolder. Vanaf hier start de wandeling over de dijk naar de kijkhut de Kiekhörn, alwaar in alle rust genoten wordt van de natuur in de polders. De organisatie veracht o.a. diverse eenden- en ganzensoorten te zullen zien, naast andere overwinteraars. Misschien roofvogels als buizerds en mogelijk zelfs een zeearend. Ook gaat het gezelschap op zoek naar sporen van de bever. Tijdens de wandeling vertellen gidsen over het Groninger Landschap en over het poldergebied. Locatie: Molen de Hoop, Woldweg 70, 9606 PG Kropswolde. Tijd: 14.00 – 16.00 uur Deelname is gratis Neem uw verrekijker mee

Auteur

kvanderweide