Schrijfster Sabine van den Berg genomineerd

HAREN

De Harense schrijfster Sabine van den Berg staat op de shortlist van genomineerden voor Het Beste Groninger Boek 2018. Uit een totaal van 75 inzendingen koos de jury tien boeken die in aanmerking komen voor de prijs: vijf in de categorie 'fictie' en vijf in de categorie 'non-fictie'. Sabine is genomineerd in de categorie fictie met haar roman “Zien Horen Zwijgen”, deze trilogie verscheen pasgeleden bij Lebowski Publishers.

Sabine van den Berg: „Afgelopen maandag werd ik door mijn uitgever gefeliciteerd met mijn nominatie, maar het was nog geheim. Ik mocht niets zeggen tot het persbericht dinsdagmiddag zou zijn verspreid. Ik liep de hele dag te jubelen en te stralen, mensen zeiden: 'Wat zie jij er blij uit.' En ik kon niets zeggen! Ik ben ontzettend gelukkig met deze nominatie, die is een erkenning voor mijn werk. Ik heb meer dan vijftien jaar geschreven aan "Zien Horen Zwijgen", zo fijn dat het boek niet onopgemerkt is gebleven. Voor mij is het ook een aanmoediging om door te schrijven. Al zou ik dat toch wel doen, het voelt nu toch anders als ik me straks weer een jaar terugtrek in mijn schrijfkast.” Schrijfster Sabine van den Berg leeft met haar gezin in de grootste kunstenaarsgemeenschap van Noord-Nederland: De Biotoop te Haren en verzorgt iedere twee weken de Berichten uit de Biotoop in het Harener Weekblad. De prijswinnaars worden tijdens het eerste weekend van de Boekenweek op zondagmiddag 11 maart van 15:00 - 17:00 uur in het Groninger Forum Bibliotheek bekend gemaakt.

Auteur

kvanderweide