Voor de 35ste keer de Halve Marathon van Haren

HAREN

Zaterdag 10 maart om 11:00 uur valt voor de 35ste keer het startschot voor de Halve Marathon van Haren, georganiseerd door ATC’75 met loopgroepen in Haren, Eelde en Vries.

De voorboden liegen er niet om, er zullen ruim 1000 halve marathon lopers aan de start staan. ATC'75 mag dan met trots zeggen dat ze een zeer groot hardloop evenement gaan neer zetten. Ook voor de kortere afstanden, de 12,3 km en de 5 km, hebben zich al veel lopers ingeschreven. Het parcours gaat via Onnen en voor een gedeelte door het prachtige stroomdallandschap van de Drentse A, Vijftig bunder, Noordlaarderbos en Appelbergen. Op de splitsing van de Zuidlaarderweg en de Vogelzangsteeg zullen de lopers en het publiek worden vermaakt door de band “de Smit”. Op vier plekken langs het parcours staan verzorgingsposten. 150 enthousiaste vrijwilligers worden in gezet om alles in goede banen te leiden.

Auteur

kvanderweide