Kansai Clarinet Quartet

HAREN

't Clockhuys-CKC houdt op vrijdag 9 maart om 15.30 uur i.s.m de Bibliotheek een bijzonder concert met het Kansai Clarinet Quartet uit Japan. Het Capriccio Clarinet Orchestra van 't Clockhuys-CKC heeft het Japanse kwartet uitgenodigd om naar Nederland te komen. Capriccio staat sinds de oprichting in 1989 o.l.v. docent John de Beer , ook verbonden aan 't Clockhuys-CKC. Wethouder Stiekema zal aanwezig zijn om het concert te openen.

In 1992 werd in Osaka, Japan, de “Kansai Clarinet Society” opgericht met het doel om bijzondere activiteiten te organiseren rondom de klarinet. Het Kansai Clarinet Quartet bestaat uit leden van deze organisatie. Het kwartet heeft sinds haar eerste optreden in 1996 vele concerten gegeven in Japan. Maar ook internationaal heeft het kwartet zich laten horen zoals in Nieuw Zeeland, Zuid Korea en de Verenigde Staten. In 2009 waren zij al eens te gast bij het Capriccio Clarinet Orchestra tijdens een tour die ze ook naar Rome bracht. De groep bestaat uit de klarinettisten Yuko Takahashi, Ryoko Hirose en Ayaka Nishimoto samen met basklarinettist Saya Yoshimoto. Een klarinet kwartet bestaat uit vier instrumenten uit de familie van de klarinetten. Meestal gaat het om drie Besklarinetten en een Basklarinet maar vaak wordt er door de besklarinettisten ook gespeeld op een Esklarinet, Altklarinet of Bassethoorn. www.clockhuys.com

Auteur

kvanderweide