Expositie 'Poldervogels'

VRIES

Beeldend kunstenaar Erik van Ommen volgde in 2017 het vogelleven rondom het Zuidlaardermeer. Op gezette tijden ging hij op pad om zich ergens aan de waterkant te installeren. Met een telescoop observeerde hij de vogels en wat hij boeiend genoeg vond, legde hij met penseel en zwarte aquarelverf vast in zijn schetsboek. Een aantal schetsen werkte hij uit later in aquarel en houtsnede. Van Ommen exposeert met zijn werk in Atelier Brink 2 in buurdorp Vries.

Zijn inspanningen resulteerden in een prachtig geïllustreerd boek getiteld 'Poldervogels'. De rode draad in zijn verhaal is het paartje zeearenden dat daar voor het eerst succesvol broedde. Ook talloze andere vogels zoals de grutto, lepelaar en sterns worden in het zonnetje gezet. De originele houtsnedes, aquarellen en schetsboeken zijn te bewonderen op de expositie 'Poldervogels'. Expositie 'Poldervogels' Atelier Brink 2, Vries Openingstijden: 3 t/m 31 maart. Zaterdag en zondag van 13.00 – 16.00 uur Gratis entree

Auteur

kvanderweide