Romantische optreden Ravel Trio doet vrieskou vergeten

HAREN

Afgelopen zondag 4 maart was er een optreden van het Ravel Trio in de Dorpskerk te Haren, bestaande uit Lotus de Vries, altviool, Myrna Ackers, dwarsfluit en Oxana Thijssen, harp. Lotus is de winnaar van de Prijs van de Vrienden van het Prins Claus Conservatorium 2017.

Ondanks de kou en de concurrentie van het natuurijs was de opkomst buitengewoon goed. Er werd een romantisch programma uitgevoerd met werken van Debussy, Ravel en Sjostakovitz, die door de fluitiste speciaal waren gearrangeerd voor deze bezetting, wat een mooie samenklank opleverde, die goed tot zijn recht kwam door de fraaie akoestiek in de kerk. Er werd enthousiast en met veel schwung gespeeld, zeker in de opzwepende Roemeense dansen van Bela Bartok. Het enthousiaste applaus gaf aanleiding tot een reprise van het mooie vierde deel van de Petit Suite van Claude Debussy. Op zondag 22 april wordt het concertseizoen afgesloten met een optreden van het Friesche Regina Forte strijkkwartet.

Auteur

kvanderweide