Kenniskaravaan: over het vinden en binden van vrijwilligers

HAREN

Vrijwilligersorganisaties vinden het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden en aan zich te binden. Hoe kom je aan nieuwe vrijwilligers en hoe zorg je er voor dat ze je organisatie trouw blijven? Daarover gaat de komende Kenniskaravaan op dinsdag 13 maart. De Kenniskaravaan biedt vrijwilligersorganisaties ondersteuning in de vorm van cursussen en workshops.

Jolanda Bloema van Steunpunt Vrijwilligerswerk van Torion: “Vanuit de netwerkbijeenkomst van vorig jaar kwam naar voren dat er veel organisaties worstelen met het vinden van vrijwilligers, maar soms ook een hoog verloop hebben. Dus de vraag hoe bind je vrijwilligers? In deze participatiemaatschappij wordt er veel werk verzet door vrijwilligers. Er zijn steeds meer vrijwilligers nodig. Maar hoe en waar vind je ze? Wat spreekt vrijwilligers aan? Hoe voorkom je dat we allemaal in dezelfde vijver vissen?” Tijdens de Kenniskaravaan van 13 maart zal Wycher van den Bremen informatie en tips geven, en is er ruimte om ervaringen te delen over successen of situaties die minder goed uitpakten. Van den Bremer is coach met ruime ervaring in de zorg en het vrijwilligerswerk. Hij gaat in op de vragen: • Wat zorgt er voor dat vrijwilligers zich verbonden voelen aan de organisatie? • Wat heeft een vrijwilliger nodig? • Hoe vind je nieuwe vrijwilligers? • Wat slaat aan bij werving? Dinsdag 13 maart, 19.30 – 22.00 uur, Torion, Kerklaan 5 Haren, gratis, voor iedereen die belangstelling heeft. Opgave is nog mogelijk.

Auteur

kvanderweide