Weidevogels spotten in de Oostpolder

NOORDLAREN

Het Groninger Landschap houdt op zaterdag 17 maart een wandeling met het thema: weidevogels spotten in de Oostpolder. Ook zo benieuwd of de eerste grutto’s er al weer terug zijn?

Vanaf de kop van de Osdijk loopt u met de gids langs de boorden van het Zuidlaardermeer richting de uitkijktoren en vandaar via het fietspad terug naar ons vertrekpunt. Er wordt op zoek gegaan naar de vele weidevogels, zoals kievit, grutto, wulp en tureluur. Ook is de kans groot dat er verschillende eendensoorten te zien zijn zien zoals bijvoorbeeld de slobeend en krakeend en verder de (geoorde) fuut, buizerd, kiekendief èn mogelijk zelfs een zeearend. Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanrader Locatie: Osdijk 8, 9479 TC Noordlaren - ter hoogte van fietspad richting uitkijktoren Tijd: 9.00 - 11.00 uur Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis

Auteur

kvanderweide