Klussen bij de Mikkelhorst tijdens NL Doet

HAREN

NL Doet is vandaag begonnen! Een landelijke dag waarop zoveel mogelijk mensen vrijwilligerswerk doen. Terra Eelde doet hier al jaren aan mee en ook dit jaar waren zij weer van de partij. De klassen uit de onderbouw staken op verschillende locaties rondom Eelde en in de buurdorpen de handen uit de mouwen. Zo deed klas 1c opknapklussen in de schooltuinen van stichting Kind & Groen bij de Mikkelhorst in Haren.

Landelijk is de maatschappelijke stage afgeschaft, maar Terra Eelde blijft nog wel aan dergelijke programma’s als NL Doet meedoen. Het levert de leerlingen veel op met betrekking tot burgerschapsontwikkeling en loopbaanoriëntatie en daar investeert de school graag in. De leerlingen van de onderbouw gaven ook de tuin bij De Enk in Zuidlaren een opknapbeurt, evenals de terrassen bij het Else van der Laanhuis in Eelde en bij de Kornoeljehof in Vries kregen alle rollators een heuse apk! Het Oranje Fonds houdt op 9 en 10 maart 2018 NL Doet. Zie op www.nldoet.nl de vrijwilligersklussen bij u in de buurt waar u aan deel kunt nemen.

Auteur

kvanderweide