De Rieshoek start crowdfundingsactie

NOORDLAREN

Stichting behoud en beheer de Rieshoek is zaterdag 10 maart, aansluitend aan NL Doet, van start gegaan met hun crowdfundingsactie om het gebouw over te kunnen nemen van de gemeente. De actie duurt tot en met Koningsdag, dan zal het eindbedrag van de crowdfunding worden gepresenteerd.

Een aantal weken geleden zei Karin Bouwmeester van de projectgroep op Haren FM dat er 'enkele tienduizenden euro's' nodig zijn om het gebouw over te kunnen nemen voor de vraagprijs van 239.000 euro. De groep zet voor de crowdfunding in op een opbrengst van ongeveer 80.000 euro. Eigenlijk moet de projectgroep voor 1 april bij de gemeente aangeven of zij het gebouw wil kopen, maar dat zal niet worden gehaald. Er wordt gehoopt op coulance vanuit de gemeente. Om de Rieshoek een levendige plek te laten blijven voor ontmoeting en verbinding, vragen ze om financiële steun van bedrijven en particulieren uit Noordlaren en omgeving, en andere sympathisanten. Door giften en renteloze leningen kunnen ze samen de maatschappelijke en ideële invulling van de Rieshoek veiligstellen. Elke bijdrage is bijzonder welkom. Doneer nu en steun daarmee de Rieshoek via www.crowdfunding-derieshoek.nl

Auteur

kvanderweide