Duo Le Coultre & Van Hees geven concert in Museum Vosbergen

EELDE

In Museum Vosbergen in Eelde treedt op zaterdag 24 maart het Duo Le Coultre & Van Hees op. Dit duo is een dynamisch en breed inzetbaar duo dat een repertoire heeft opgebouwd met verschillende stijlen uit verscheidene tijdsperiodes.

Duo Le Coultre & Van Hees bestaat uit violiste Floor Le Coultre (Groningen, 1990) en gitarist Martin van Hees (Groningen, 1990). Zij ontmoetten elkaar op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij beiden excelleerden in hun studie. Floor slaagde voor haar Masterstudie met een 9,5 en onderscheiding voor haar meeslepende spel. Ze soleerde bij verschillende orkesten en won prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Davina van Wely vioolconcours. Ze gaf concerten in China, toerde door Zuid Amerika en Europa. Martin slaagde voor zijn Masterstudie met een 9 en onderscheiding voor zijn bijdrage aan de hedendaagse muziek. Hij soleerde bij het Atheneum Kamer Orkest en won verschillende prijzen op nationale en internationale gitaar concoursen. Hij gaf solo concerten in India, Thailand, Griekenland en West-Europa. Sinds 2014 is Duo Le Coultre & Van Hees een vast duo dat speelde op verschillende kamermuziekfestivals en tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam. Het expressieve en meeslepende spel van het duo is kenmerkend voor hun concerten. Hun ervaring is dat het publiek geniet van de expressie die het duo uitstraalt. Zelfs publiek dat niet per se in aanraking komt met klassieke muziek heeft vaak genoten van hun repertoire. Aanvang concert Duo Le Coultre & Van Hees 20:15 uur Toegang € 15,-, inclusief consumptie. Bespreken wordt aangeraden. Museum Vosbergen, Vosbergerlaan 35 Eelde. Tel.050-3081291 info@museumvosbergen.nl

Auteur

kvanderweide