Voorjaarsklassieker trekt veel publiek | Voorpaginafoto

HAREN

Voor de 35ste keer viel zaterdagochtend 10 maart onder ideale weersomstandigheden het startschot voor de Halve Marathon van Haren, georganiseerd door ATC’75 met loopgroepen in Haren, Eelde en Vries. 1500 lopers legden onder grote belangstelling de 21.1, de 12.3 of de 5 km af. Jef Poelman (Hoogeveen) won bij de mannen in 1:15:42 uur en bij de vrouwen won Anna Lechowics (Lathen, Dld) in 1:26:05 uur. Het parcours ging via Onnen en voor een gedeelte door het prachtige stroomdallandschap van de Drentse A, Vijftig bunder, Noordlaarderbos en Appelbergen. Op de splitsing van de Zuidlaarderweg en de Vogelzangsteeg werden de lopers en het publiek vermaakt door de band “De Smit”. 150 enthousiaste vrijwilligers leidden dit sportieve evenement in goede banen.


Auteur

kvanderweide