G-hockeyers presenteren nieuwe sportpakken ABN AMRO

HAREN

Na een veel te lange winterstop stonden de G-hockeyers van GHHC Groningen letterlijk te springen om weer te gaan hockeyen op het Harener Holt. Afgelopen zaterdag 10 maart was hun eerste training en dat was er niet zo maar één, maar de eerste training in hun nieuwe trainingspak. ABN AMRO heeft de teamleden van G1 en G2 met een nieuw trainingspak gesponsord.

Na de training was er een foto moment met het bestuur en Sebastian ten Have van ABN AMRO. Vervolgens was het tijd om de nieuwe pakken te showen aan de rest van de club in het clubhuis. Eén van de spelers was zelfs zo blij met het nieuwe trainingspak dat ze zich afvroeg of ze het alleen mocht dragen tijdens de training of ook daarbuiten om reclame te maken want de broek zat zo lekker.

G-hockey

Vanaf het jaar 2000 is er G-hockey gekomen op GHHC Groningen. G-hockey is hockey voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedere zaterdag van half 10 tot half 11 staat er een grote groep enthousiastelingen op het veld (op dit moment 24 spelers en 12 begeleiders). Jong en oud, ervaren of minder ervaren hockeyers, iedereen is welkom.

Trainen

Elke zaterdag staat er voor de G-hockeyers een training op het programma. Nadat alle namen in de kring zijn geoefend, wordt er gestart met een warming-up, gevolgd door oefeningen met bal en stick en en er wordt afgesloten met onderlinge wedstrijdjes. Na de training drinkt de hele groep een glaasje limonade en is er tijd voor spelers, ouders en begeleiders om na te kletsen. Er wordt getrained in twee groepen, G1 en G2. In G1 spelen de meer ervaren hockeyers. Zij doen mee aan een landelijke competitie. G2 speelt regelmatig onderlinge wedstrijden. Naast de trainingen en competitiewedstrijden nemen zij deel aan landelijke G-hockeytoernooien. Hoogtepunt is de nationale Special Olympics, die om de twee jaar word gehouden.

Plezier

Om alle G-hockeyers goed te begeleiden tijdens de training staan er elke week twee hoofdtrainers en gemiddeld acht vrijwilligers op het veld. Het doel is om elke speler lekker te laten bewegen en te stimuleren beter te gaan hockeyen, waarbij plezier hebben het allerbelangrijkste is.

Clinic

Op zondag 25 maart houdt Stichting Fun in samenwerking met Fonds Gehandicaptensport, ABN AMRO en Sportlife een clinic voor G-hockeyers en potentiële G-hockeyers in het Noorden. De clinic is bedoeld voor spelers met een verstandelijke beperking en wordt gehouden op de velden van de GHHC Groningen in Haren. De clinic wordt gegeven door een bekende tophockeyer, professionele trainers en vrijwilligers. De clinic duurt ongeveer 90 minuten. Mochten er spelers zijn binnen uw club die zouden willen meedoen met deze clinic of kent u potentiële spelers of ouders/begeleiders dan wordt u van harte uitgenodigd op zondag 25 maart op de velden van de GHHC Groningen in Haren.

Stichting Fun

Stichting Fun heeft als doel om in samenwerking met haar partners ervoor te zorgen dat mensen met een verstandelijke handicap en passie voor hockey met veel plezier kunnen hockeyen in hun eigen regio. GHHC. Groningen wil graag dat er in het noorden wedstrijden kunnen worden gespeeld, trainingsuitwisselingen kunnen plaatsvinden en noordelijke toernooien georganiseerd kunnen worden.

Auteur

kvanderweide