Nieuwbouw Nicolaasschool bereikt hoogste punt

HAREN

430 leerlingen van de St. Nicolaasschool in Haren togen vanmorgen, met hun gekleurde bouwhelmen op, in een lange rij naar hun school in aanbouw aan de Westerse Drift. De aanleiding hiervan was een feestelijke: de nieuwbouw heeft namelijk het hoogste punt bereikt! En dat is natuurlijk een bezoek waard.

Directrice Alice Duursma legde aan de kinderen uit dat een boom op het dak geplaatst wordt wanneer het hoogste punt van een nieuw gebouw bereikt wordt. Ze wees naar de dennenboom die bovenop het pand stond. Tegelijkertijd, zo vertelde ze, is het gebruikelijk dat een vlag aan het pand bevestigd wordt. Daarop beklommen twee bouwvakkers de trappen om de vlag van de St. Nicolaasschool aan de steigers te bevestigen. De aannemer en architect waren ook aanwezig en hadden, speciaal voor de leerlingen in het pand in aanbouw, een pad af laten zetten met rood/wit lint. Hierdoor konden de leerlingen niet alleen aan de buitenkant zien hoe de nieuwe school er ongeveer uit gaat zien, maar konden zij ook de bouwwerkzaamheden aan de binnenkant bekijken. “Het lijkt hier wel een zwembad” riepen diverse leerlingen en anderen konden zich maar niet voorstellen dat ze nu dwars door de muren van de toekomstige klaslokalen liepen. Uiteraard werd de vraag “Wanneer denkt u dat we gaan verhuizen naar onze nieuwe school?”, ook veelvuldig gesteld.

Leerprojecten

De bouw verloopt voorspoedig en de stroom gekleurde helmpjes zal de komende tijd vaker van en naar het nieuwe schoolgebouw gaan in het kader van leerprojecten rondom de bouw van hun nieuwe school.

Auteur

kvanderweide