Drentsche Aa: van bron tot tap

TYNAARLO

Op Wereldwaterdag 22 maart houdt Nationaal Park Drentsche Aa in samenwerking met het Waterbedrijf Groningen een excursie in het teken van drinkwater en natuur. Van oudsher al halen we ons dagelijkse drinkwater uit de natuur.

Zo is de Drentsche Aa al sinds 1879 een belangrijke drinkwater bron. Dat kan alleen als het water in de beek schoon is. Daarin onderscheidt de Drentsche Aa zich van veel andere Nederlandse beken. Naast een bron voor drinkwater is de Drentsche Aa ook van groot belang voor de natuur, met alle planten en dieren die hierin voorkomen. Het Drentsche Aa landschap met de vrij meanderende beek is niet voor niets in 2002 uitgeroepen tot Nationaal Park. Door deel te nemen aan deze excursie ervaart u hoe hecht de samenhang tussen water(winning) en natuur(beheer) is. U beleeft de prachtige natuur rond de beek én ziet u waar het drinkwater van de stad Groningen – van bron tot tap – vandaan komt. Water uit de kraan, dat is niet overal even vanzelfsprekend. Wereldwaterdag is een initiatief van de Verenigde Naties om waterbeheer, watermanagement en de (drink)waterproblematiek in de schijnwerpers te zetten. Datum Donderdag 22 maart 2018 Starttijd 13:30 uur – 16:30 uur Startplaats NP-parkeerplaats Wedbroeken aan de N386; de weg Tynaarlo naar Zuidlaren Duur/afstand 3 uur Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Auteur

admin