Noordlaren versus Midlaren

NOORDLAREN

Afgelopen woensdag werd onder toeziend oog van boswachter Booi Kluiving van Natuurmonumenten een boom omgezaagd in het Noordlaarderbos door Peter van Ek (Noordlaren) en zijn schoonvader (Midlaren). De boom zal dienst doen als grenspaal/vlaggenmast in de wedstrijd tussen de twee dorpen die de heren weer nieuw leven hebben ingeblazen.

Peter van Ek: „Er was in het verleden een traditie van een sportief evenement tussen Midlaren en Noordlaren. Ooit een touwtrekwedstrijd en een aantal jaren een voetbalwedstrijd. Wij hebben de koppen bij elkaar gestoken en besloten dat het zeer de moeite waard is om hier weer energie in te steken. Wij willen opnieuw een kraker van een jaarlijkse terugkerende voetbalwedstrijd organiseren voor de twee dorpen (eind volgende jaar). Het zou mooi zijn om een markering te hebben op de plek waar je én de dorpsgrens én de gemeentegrens én de provinciegrens passeert. Nu is het de bedoeling dat op de dag van het evenement de grens wordt gesloten. Vlak voor de wedstrijd wordt de grenspaal opgehaald. De verliezende partij moet deze paal terugdragen naar de grens, daar zal de paal worden opgericht voor bepaalde tijd, als vlaggendrager voor het winnende dorp op het grondgebied van het verliezende dorp! Op dit moment is Midlaren een vlag aan het ontwerpen, Noordlaren heeft al een vlag.”

Peter van Ek en zijn medeorganisatoren hebben boswachter Booi Kluiver van Natuurmonumenten gevraagd of zij een boom uit het neutrale gebied tussen de twee dorpen mochten omzagen om er een grenspaal/vlaggenmast van te maken. Booi Kluiving: „De boom mocht weg omdat hij van oorsprong niet in Nederland voorkomt. Deze boom stondt dichtbij een inlandse boom, die daardoor meer ruimte krijgt.


Auteur

Redacteur