Keltisch Peuterdansen

ZUIDLAREN

Ben je gek op de klanken van de Schotse doedelzak? Of kan je niet stil blijven zitten als je een Ierse Jig of Reel hoort? Op zondag 15 april organiseert HighlandDancing.nl een dansochtend voor de allerjongsten in Mfc De Ludinge in Zuidlaren.

Van 10.00-10.45 uur kun je samen met je peuter (2 t/m 4 jaar) meedoen aan Keltisch Peuterdansen. Aan de hand van een verhaal neemt de Schotse dans-pop Kayleigh de kinderen mee op een muzikale reis naar Schotland. Al huppelend, springend en zingend worden spelenderwijs de beginselen geleerd van het Schotse en Ierse dansen. Van 11.00-12.00 uur zijn de kinderen in de basisschoolleeftijd aan de beurt. Op een speelse manier leren ze de beginselen van de Schotse zwaarddans en de Highland Fling. Voor alle activiteiten wordt er €2 gerekend per deelnemend kind. De Schotse dansers van HighlandDancing.nl trainen al jaren in Zuidlaren om in perfecte conditie te zijn voor wedstrijden en optredens in binnen en buitenland. Een aantal dansers doet sinds 2017 mee aan de Music Show Scotland. Zo staan ze op 21 april in Ahoy, Rotterdam. Bij voldoende animo willen ze starten met een kindergroep. Ook is het in september weer mogelijk voor volwassenen om te starten met deze energieke dansvorm. Voor meer informatie en opgave ga naar www.highlanddancing.nl of mail naar highlanddancing.nl@gmail.com.

Auteur

admin