Hoog bezoek in Noordlaren

NOORDLAREN

Stichting behoud en beheer de Rieshoek had de raadsleden en burgemeester Pieter van Veen uitgenodigd om de raadsleden te informeren over de stand van zaken omtrent het voortbestaan van De Rieshoek.

De Rieshoek vervult een maatschappelijke rol in Noordlaren, in het voormalige schoolgebouw zijn Kinderdagopvang OKI, dagbesteding en huiskamercafé Leff, diverse ondernemers en ateliers gevestigd, maar het voortbestaan staat op losse schroeven. De eigenaar van het gebouw, de gemeente Haren, heeft de Rieshoek in de verkoop staan, de vraagprijs is 239.000 euro.. Om het gebouw over te kunnen nemen van de gemeente Haren is De Rieshoek een crowdfundingsactie begonnen.

De raadsleden werden welkom geheten door Rianne van LEFF dagbesteding. De voorzitter Stichting behoud en beheer de Rieshoek Berber Keidel: „Wij hebben onze missie en visie goed kunnen overbrengen aan de raadsleden. We hebben uitstel gevraagd voor 1 april, omdat begin juli uitsluitsel wordt gegeven over een aantal subsidieaanvragen. Verder hebben we gesproken over het achterstallige onderhoud aan het gebouw en de vergunningen. We werken hard met veel partners om het voortbestaan van de Rieshoek te kunnen realiseren. De raadsleden waren positief verrast door de gezette stappen in het afgelopen jaar om de koop te realiseren en de toekomst van De Rieshoek bestendig te maken.”

De raadsleden kregen ook een rondleiding door de Risehoek.

De crowdfundingsactie voor de Rieshoek duurt tot en met Koningsdag. De groep zet voor de crowdfunding in op een opbrengst van ongeveer 85.000 euro. De eerste week heeft ruim €22.000 opgeleverd.

U kunt een donatie doen aan de Rieshoek via www.crowdfunding-derieshoek.nl. De vorderingen en nog aankomende acties worden ook op deze site vermeld.


Auteur

Redacteur