Kom in de Kas bij Reinhart Orchideeën

HAREN

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 en zondag 8 april kunt u kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Groningen bij drie bedrijven. Natuurlijk in Haren ook bij Reinhart Orchideeën.

Bij Reinhart Orchideeën vindt u zeer zeldzame en een groot assortiment orchideeën en geeft men uitleg over winterharde orchideeën voor in de tuin.

Expositie “Bloemenweg van Oost naar West”

Meer dan 50 arrangementen worden geëxposeerd. Leden van de afdeling het Noorden van de Nederlandse Ikebana Vereniging laten de Japanse kunst van het bloemschikken zien. Studenten van Bloem, groen en styling van TerraNext tonen zowel moderne als historisch ge-inspireerde arrangementen vanuit het Westers bloemwerk. Met deze tentoonstelling willen we de verschillen laten zien tussen beide vormen van bloem-schikken.

Meer te beleven

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen vogels kijken, vissen voeren en aan een workshop mozaïeken meedoen. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Bij Reinhart Orchideeën, Westerveen 16 (Harenermolen) Haren Zaterdag 7 en zondag 8 april van 10:00 – 17:00 uur. Kijk op www.komindekasgroningen.nl voor meer informatie.

Auteur

kvanderweide