Paaskonijnen verstoppen paaseieren

Haren

Het Harener Weekblad en de Culturele Raad Haren (CRH) brengen wekelijks op deze plek een cultuurtip, want: ‘Cultuur beleef je in Haren!’

Zoete herinneringen aan tijden uit het einde van de vorige eeuw: jaarlijks kwamen schoolkinderen van verschillende basisscholen in de paastijd naar de tuin van de burgemeesterswoning aan de Weg voor de Jagerskampen. Daar mochten ze op zoek gaan naar de paaseieren die burgemeester Klaas Weide onder leiding van zijn vrouw Roelien in netjes had gedaan en ook nog feestelijk had versierd. “We hebben een verrukkelijk huis, dat zich goed leent voor allerhande gelegenheden en ontvangsten”, placht de gade van Harens eerste burger altijd te zeggen. De ambtswoning is al lang door de gemeente Haren verpatst. Met het pensioen van de Weides stopte ook de jaarlijkse eierzoekerij in hun tuin.

Gelukkig kunnen Harense kinderen nog wel steeds paaseieren zoeken. Bij de Zorgboerderij De Mikkelhorst hebben ze geen paashazen, maar wel een stuk of wat paaskonijnen opgetrommeld die op hun beurt de eieren weer verstopt hebben. Op vrijdagmiddag 30 maart mogen kinderen tussen 4 en 8 jaar proberen ze weer terug te vinden. Misschien helpt het wel wanneer de kinderen als ‘paashazen’ geschminkt worden.

Paaseieren zoeken voor kinderen van 4-8 jaar. Vrijdag 30 maart van 15.30-17.00 uur

De Mikkelhorst, Klaverlaan 37, Haren. Deelname € 3,00

Aanmelden (noodzakelijk) via f.koopmans@mikkelhorst.nl


Auteur

Redacteur