Leerzame clinic G-hockeyers

HAREN

Het was een goed begin van het hockeyseizoen voor de G-hockers. Afgelopen zaterdag 10 maart was de eerste training in hun nieuwe trainingspak. ABN AMRO heeft de teamleden van G1 en G2 met deze nieuwe trainingspakken gesponsored. Ook op zondag 25 maart was het weer druk op het hockeyveld van GHHC op het Harener Holt.

Stichting Fun, in samenwerking met ABN-Amro, Fonds Gehandicapten Sport en Sportlife, hielden een clinic voor de G-hockeyers.

Naast de spelers van GHHC deden er ook spelers mee uit Emmen en Leeuwarden.

In een parcours met zes onderdelen werden bijna alle aspecten van het hockeyen geoefend onder begeleiding van ervaren trainers en begeleiders. Bij elk onderdeel werd er heel geconcentreerd gewerkt en werd er veel geleerd. Het moeilijkste onderdeel was het slaan met de backhand.

Erg populair was het knotshockey in het ABN Amro opblaasveld. Eén van de spelers zuchtte vermoeid en voldaan “Gaan wij dit elke week doen ?”

G-hockey

G-hockey is hockey voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedere zaterdag van half 10 tot half 11 wordt er getrained (op dit moment 24 spelers en 12 begeleiders). Jong en oud, ervaren of minder ervaren hockeyers, iedereen is welkom!


Auteur

Redacteur