Tweede Independent Bookstore Day

HAREN

Op zaterdag 14 april vieren we (voor de tweede maal) in heel Nederland Independent Bookstore Day. Dan vieren we het bestaan van de onafhankelijke boekhandel. Want een boekhandel is meer dan een winkel. In een boekhandel vind je inspiratie, raak je ontroerd, word je aan het denken gezet.. Je leest, kijkt, drinkt koffie, vergaapt je aan het aanbod. In een boekhandel wordt je verbeelding aangeraakt. Ook bij Boomker, dat bovendien een van de centra van het culturele leven in Haren is. Op Independent Bookstore Day brengen de schrijver Suzanna Jansen, Ineke Noordhoff, Jan Bos en Fleur van der Bij een bezoek aan boekhandel Boomker.

Op deze feestdag vind je in de winkel speciale uitgaven in gelimiteerde oplagen, en vele aanbiedingen. Schrijvers vieren samen met ons deze dag en onderstrepen zo het belang van de boekhandel. Boomker is blij en trots dat de schrijvers, alle met een pas verschenen boek, Bookstore Day in de winkel met een optreden willen opluisteren. 11.00 uur: Fleur van der Bij, over "De Nijl in mij. Een ontdekkingstocht naar het hart van de waanzin" waarin ze op zoek gaat naar het lot van de historische Nederlandse ontdekkingsreiziger Jan Schuver in Soedan, en veel over zichzelf ontdekt. 12.00 uur: Ineke Noordhoff, over “Schaduwkust “, waarin we aan de hand van vier generaties Sijpkes zien hoe boeren de Waddenzee en het kustlandschap naar hun hand zetten. 15.00 uur: Jan Bos, over “Tiggeljong “, zijn in het Hogelandsters in verhaalvorm geschreven sociale geschiedenis van arbeiders in de steenfabricage in de negentiende eeuw. 16.15 uur: Suzanna Jansen over haar roman “Ondanks de zwaartekracht “ , een verhaal met wortels in het begin van de twintigste eeuw, waarin het najagen van dromen in een veranderende wereld, dans en architectuur een grote rol spelen. Independent Bookstore Day, zaterdag 14 april, 9.30 – 17.00 uur, boekhandel Boomker, entree: gratis

Auteur

admin