Verkenning langs het Drents Diep, vogels in de Oost- en Onnerpolder

NOORDLAREN

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 14 april om 13.30 uur een wandeling met het thema: vogels in de Oost-en Onnerpolder.

De Oost- en Onnerpolder is een prachtig gebied met een unieke combinatie van waterwinning, waterberging en natuurontwikkeling. Door het dynamisch waterpeil ontstaat een moeras- en weidegebied wat heel aantrekkelijk is voor de flora en fauna. Het is een paradijs voor vele vogels, zoals onze nationale vogel; de grutto, maar wellicht zien we ook tureluur en kemphaan. Bijzonder mooi is de geoorde fuut. Al een paar jaar komen hier bijzondere moerassterns broeden; de zwarte stern, de witwangstern en de witvleugelstern. Locatie: Osdijk 8, Noordlaren (bij het fietspontje aan de kant van Palingboer Vos, tegenover de camping). Tijd: 13.30 - 16.30 uur. Meenemen: laarzen of wandelschoenen, verrekijker en warme/regenkleding. Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Deze wandeling is circa 6 kilometer lang.

Auteur

admin