Vogels in de Oost- en Onnerpolder

NOORDLAREN

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 14 april om 13.30 uur een wandeling met het thema: vogels in de Oost-en Onnerpolder.

De Oost- en Onnerpolder is een prachtig gebied met een unieke combinatie van waterwinning, waterberging en natuurontwikkeling. Door het dynamisch waterpeil ontstaat een moeras- en weidegebied wat heel aantrekkelijk is voor de flora en fauna. Het is een paradijs voor vele vogels, zoals onze nationale vogel; de grutto, maar wellicht zien de deelnemers ook tureluur en kemphaan. Bijzonder mooi is de geoorde fuut. Al een paar jaar komen hier bijzondere moerassterns broeden; de zwarte stern, de witwangstern en de witvleugelstern.

Locatie: Osdijk 8, 9479 TC Noordlaren (bij het fietspontje aan de kant van Palingboer Vos (tegenover de camping).

Tijd: 13.30 - 16.30 uur.

Meenemen: laarzen of wandelschoenen, verrekijker en warme/regenkleding.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Deze wandeling is circa 6 kilometer lang.


Auteur

Redacteur