Draaiboek feestprogramma Koningsdag 2018

HAREN - Koningsdag wordt gevierd op vrijdag 27 april. Maar ook in de dagen voorafgaande aan Koningsdag vinden er festiviteiten plaats in Haren.

Draaiboek

20 t/m 27 april 2018

Etalagewedstrijd m.m.v. de middenstand in het centrum van Haren. In de etalages worden historische foto’s van het Koninklijk bezoek aan Haren op 30 april 1990 getoond, waaraan een wedstrijdelement is verbonden. Er zijn leuke prijzen te winnen!

25 t/m 29 april 2018

Kermis op het Haderaplein

Koningsdag 27 april 2018

08.00 uur: Start viswedstrijd Boeremapark.

09.45-10.00 uur: Klokgelui toren Dorpskerk.

10.00 uur: Opening Koningsdag op het Raadshuisplein (Koningsplein). Toespraken door de burgemeester van de gemeente Haren, de heer P. van Veen en door de voorzitter van de Algemene Oranjevereniging “Oranje Nassau” te Haren, de heer H. Heikema van de Kloet. Hijsen van de vlaggen (Nederlandse vlag met Oranjewimpel, gemeentevlag en vlag Oranjevereniging). Zingen van de coupletten 1 en 6 van het Wilhelmus

10.30 uur: Uitdelen van een lekkernij op het Raadhuisplein aan kinderen en het aanwezige publiek t.g.v. de verjaardag van Z.M. de Koning.

10.30 uur: prijsuitreiking kleurwedstrijd op het Raadhuisplein.

10.30 uur: Start ballonnen versierwedstrijd op het Raadhuisplein.

Jurering om 11.00 uur. Uit milieuoverwegingen zullen de ballonnen niet het luchtruim kiezen, maar worden gebruikt ter versiering van het Raadhuisplein.

Muzikale optredens in diverse senioren- en zorgcentra: 14.30-15.30 uur: Zonnehof: Modeshow klederdrachtgroep “Het Gronings Historisch Kostuum” 16.00-17.00 uur: De Dilgt: Koor “Tempus Fugit” 15.00-16.00 uur: Huize Westerholm: koor Vrouwen van Nu 12.00-17.00 uur: Kindervrijmarkt in het centrum van Haren (Raadhuisplein, De Brinkhorst, rondom de Dorpskerk en langs de Rijkstraatweg. De Rijksstraatweg is voor alle verkeer afgesloten.)

Spelregels vrijmarkt

• Het is niet toegestaan met auto’s het gebied van de vrijmarkt in te rijden, ook niet om te laden of te lossen! Gebruik hiervoor b.v. een kruiwagen, bolderkar o.i.d. • Het is verboden levende have/dieren te verkopen.

• Het is niet toegestaan loten te verkopen.

• Het is niet toegestaan etenswaren en dranken te verkopen (tenzij hiervoor schriftelijke toestemming is verleend)

• Gebruik van geluidsinstallaties of versterkte muziek is niet toegelaten.

• Commerciële handel (handelaren) is niet toegestaan en wordt van de vrijmarkt verwijderd. • Verkoopwagens zijn niet toegestaan. Uitgezonderd de vergunninghouders.

• Het is verboden na afloop van de vrijmarkt spullen, dozen, afval e.d. achter te laten! U dient ALLES weer mee naar huis te nemen!

• Politieke statements worden tijdens de festiviteiten op Koningsdag niet op prijs gesteld. Ook niet tijdens de vrijmarkt! 12.00-17.00 uur: Een tiental nostalgische brandweerauto’s en andere hulpverleningswagens staan opgesteld op de Rijksstraatweg.

13.00-17.00 uur: Dweilorkest “’t Is Nait Niks” in het centrum van Haren

13.00-17.00 uur: Nostalgische draaiorgel in het centrum van Haren.

13.00-17.00 uur: Optreden Steelband “Pan Magic” (hoek Brinkhorst/ingang “Clockhuys”/Ons Centrum).

13.00-17.00 uur: Schminkwagentje voor de jeugd (ADGM Events) (voor de toren van de Dorpskerk).

15.00-17.00 uur: Ballonnenclown “Benzo” in het centrum van Haren.

13.00 uur: Aanvang Oranje-bridgedrive in het Gorechthuis (organisatie: Goede Doelen Groep van de Gorechtkerk) Inschrijfgeld: 15 Euro per paar.

19.30 uur: Oranjeconcert in de Gorechtkerk (organisatie: Goede Doelen Groep van de Gorechtkerk i.s.m. de Oranjevereniging). Medewerking verlenen: Het Chr. Fanfarekorps “Juliana” uit Hoogezand o.l.v. Bauke Burghgraef Het Popkoor “Yes” uit Eelde o.l.v. Carola Tavenier De heer J.A. Mondria, organist Presentatie: de heer A. van Hal. Toegangsprijs: 10 Euro p.p., waarvan 7 Euro naar de volgende goede doelen gaat: a. Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Groningen en dan met name voor kinderen in de gemeente Haren b. Lavender Hill, Kaapstad, Zuid-Afrika c. EBOO project, Nairobi, Kenia


Auteur

admin