CBS de Borg in de prijzen bij techniektoernooi

HAREN

Op CBS de Borg hebben alle groepen dit schooljaar voor het eerst meegedaan aan het techniektoernooi dat plaatsvond op 29 maart. Een groepje kinderen van groep 5 viel in de prijzen en mag naar de landelijke finale op 7 juni in Arnhem.

Vijf leerlingen uit groep 5a van de Borg mochten meedoen aan de Noordelijke finale van het techniektoernooi. Ze hebben een ontzettend leuke, maar ook spannende middag gehad. Hun harde werk werd beloond met een teamprijs. Er werd heel eerlijk aan de jury verteld dat samenwerken niet altijd makkelijk is, maar dat ze er uiteindelijk heel goed uitgekomen zijn. In de weken voorafgaand aan het techniektoernooi heeft het groepje vier verschillende fasen doorlopen om tot hun zelfgebouwde waterrad met helling te komen. De opdracht was: Een bootje zo hoog mogelijk een helling op krijgen met behulp van waterkracht. Daarvoor gingen we eerst oriënteren (hoe werkt waterkracht?). Daarna werden de eerste ontwerpen gemaakt, vervolgens werden de ontwerpen echt gebouwd, om tot slot het bouwwerk nog aan te passen en nogmaals te testen. Tijdens de schoolfinale hebben ze de jury overtuigd, ze zijn schoolwinnaar geworden. De Borg is trots op deze prestatie. Techniek, maar ook bijvoorbeeld programmeren en muziek (o.a. via het schoolkoor en het leerorkest) doen een beroep op andere vaardigheden dan rekenen en taal.

Auteur

admin