Kinderboekenkast van het Noorden

GRONINGEN

In Groningen en omgeving worden de prachtigste kinderboeken geschreven. Om dit te vieren komt de Groningse Kinderboekhandel op World Bookstore Day met een bijzonder initiatief: eigenaar Daniel Albering neemt een boekenkast in gebruik gevuld met boeken van de beste kinderboekenschrijvers uit de regio.

Wist jij dat Woutertje Pieterseprijs-winnaar Harm de Jonge uit Groningen komt? Schrijfster van de Ronde Tafel Annejoke Smids? Meervoudig Griffelwinnaar Tjibbe Veldkamp? En de internationaal vermaarde illustrator Mies van Hout bijna? Groningen zit vol schrijftalent en dat mogen de Groningers best weten. De ‘Boekenkast van het Noorden’ in de Groningse Kinderboekhandel zet de schrijvers 14 april daarom extra in het zonnetje. Mooi voor de schrijvers, maar ook voor de bezoekers van de boekhandel. Die kunnen de schrijvers persoonlijk ontmoeten. Waaronder ook de Harenese kinderboekenschrijver Marike Goslinga. Schrijvers Christien Boomsma, Marike Goslinga, Fabien van der Ham, Mies van Hout, Gonneke Huizing, Harm de Jonge, Mariken Jongman, Corien Oranje, Annejoke Smids, Tjibbe Veldkamp en David Vlietstra schreven speciaal voor de gelegenheid gezamenlijk een verhaal dat ze ook nog eens samen presenteren. Zaterdag 14 april, 11.00 –12.00 uur De Groninger Kinderboekhandel, Stoeldraaiersstraat 42

Auteur

admin