Kwakers in ‘t Clockhuys

HAREN

Het Harener Weekblad en de Culturele Raad Haren (CRH) brengen wekelijks op deze plek een cultuurtip, want: ‘Cultuur beleef je in Haren!’

Het kwaakt nog net niet hardop in ’t Clockhuys, maar de boomkikkers van Jasper Oostland bevolken wel met zijn allen het culturele centrum van Haren. Ragfijn en in heldere kleuren geschilderd; laagje op laagje. En wanneer je ze ziet in allerhande situaties kun je moeilijk een glimlach onderdrukken. Die boomkikkers lijken zich met regelmaat in de grote mensenwereld te verplaatsen. Trefzeker en vol alleraardigste details.

Hun schepper, Jasper Oostland dus, studeerde in de jaren negentig aan Academie Minerva. Hij bekwaamde zich in de studierichting ‘illustratie’, zette aanvankelijk stripachtige voorstellingen op, maar werd steeds realistischer in zijn werk. Zijn werk hangt inmiddels in ettelijke openbare gebouwen in ons land. Exposeren – ook door het hele land – doet hij onafgebroken.

Organisator van de tentoonstelling in ’t Clockhuys is de Commissie Exposities van de Culturele Raad Haren. Die commissie heeft sinds zijn kort zijn eigen site (kunstexpoharen.nl). De commissie beschikt in ’t Clockhuys niet alleen over wanden waar kunst kan worden opgehangen, maar heeft ook enkele vitrines, waarin werk kan worden uitgesteld. De kikkers van Oostland hebben tot en met 9 mei gezelschap gekregen van keramiek, dat Geke Prins uit Roden heeft gemaakt. Ze gebruikt er klei voor die ze in plakken verwerkt. Soms rolt ze haar objecten nog in zaagsel en bewerkt ze vervolgens opnieuw in de oven.

Boomkikkers en andere beesten – Jasper Oostland &

Keramiekobjecten – Geke Prins. T/m 9 mei 2018, ma-vr: 9.00 - 21.00 en za: 9.30 - 14.00. ’t Clockhuys, Brinkhorst 3, Haren


Auteur

Redacteur