Samen muziek maken

HAREN

Vlak voor hun repetitie en mini-optreden bij Jong Talent Muziek (JTM) op vrijdagmiddag 6 april in het Harens Lyceum vertellen deelnemers en talenten over hun deelname aan MUSIC4ALL.

Thymen (16) komt helemaal uit Sint Nicolaasga en gaat naar de Dr. J. De Graafschool. Hij speelt keyboard en is via school attent gemaakt op MUSIC4ALL. Anou (25) vindt zingen leuk en woont in Haren. Hinke (15) woont ook in Haren en gaat naar het Willem Lodewijk Gymnasium in de stad, ook zij zingt. Annesophie (13) speelt cello en zit op het Maartenscollege in Haren, zij woont in Groningen. Elise (13) komt uit Winschoten en zit op het Zernike Montessori, ze zingt graag. Lorien (13) speelt klarinet, zit op het Maartenscollege en woont in Paterswolde. Marijn (24) houdt erg van zingen en woont in Eelde/Paterswolde. Artin (17) speelt piano en zit het langste bij MUSIC4ALL, al zes jaar! Hij zit in 4 Havo van het Harens Lyceum. Toen hij op Visio zat kwam hij in aanraking met MUSIC4ALL. Thymen, Anou, Hinke, Annesophie, Elise, Lorien, Marijn en Artin hebben gemeen dat zij het erg leuk vinden om in een gemengd gezelschap samen muziek te maken. “Muziek is belangrijk voor ons. We worden er blij van en het is voor de ontspanning. MUSIC4ALL is uniek want het bestaat uit een unieke mix van mensen!” Een poosje geleden gaf MUSIC4ALL een optreden in Beatrixoord. Anou: “Het was een oefenrepetitie, de ouders en oudjes vonden het optreden erg leuk! De studenten van het Prins Claus Conservatorium gaven zelf ook nog een optreden. Toen konden wij horen wat ze allemaal kunnen!”. Hinke: “We hebben ondertussen vijf nummers ingestudeerd. Hierbij krijgen wij dus hulp van studenten van het conservatorium. Zij begeleiden ons heel goed.” Elise: “40 man samen krijgen is een hele uitdaging, maar uiteindelijk gaat het goed. Het klinkt heel goed!” Lorien: “De samenwerking tussen iedereen verloopt goed. Wat dat betreft zijn we gewoon allemaal gelijk aan elkaar. Ook spelen we allemaal andere instrumenten. Dat maakt het heel gevarieerd”. Hinke: “Het gaat niet om het nivo, maar om samen een leuke middag te hebben. Met uiteindelijk een optreden!” MUSIC4ALL maakt zich nu klaar voor het grote optreden op 20 april in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Er wordt iedere vrijdag in groepjes geoefend in het Harens Lyceum, het koor en de band oefenen apart. Na de pauze komt de groep samen. Artin: “Vorig jaar hadden we alleen Nederlandstalige liedjes, nu hebben we ook drie Engelstalige nummers, zoals ‘Country Roads’. Een Nederlands nummer is ‘Tuintje in mijn hart’. De leerlingen en talenten hebben zin in het optreden, ze zijn er bijna helemaal klaar voor. Nog even hard oefenen! Kirsten van der Weide

Auteur

admin