Musicalschool Groningen presenteert: Lang leve de Koningin!

Haren

Het weekend voor Koningsdag geeft de Musicalschool Groningen twee keer een voorstelling met een oranje randje: de première van de musical Lang Leve de Koningin vindt plaats in het Der Aa-Theater op zaterdag 21 april. Deze musical gaat over een meisje en een schaakspel dat tot leven komt. De musicalbewerking van de bekende kinderfilm en het boek door Esmé Lammers is gemaakt door artistiek leider Marjon Geldof.

Een knipogende koningin, een levend schaakspel, swingende liedje uit Grease en Junglebook, van Abba, Nena en Michael Jackson en een legertje zwarte en witte schaakstukken: dat zijn de ingrediënten van de musical Lang Leve de Koningin. De leringen spelen de voorstelling twee keer: op 21 april om half acht en op 22 april om drie uur. Het hele jaar hebben de musicalleerlingen bezig geweest met het instuderen van liedjes, danspassen en dialogen. Inmiddels is de band op elkaar ingespeeld, is de spannende audiovisuele ondersteuning klaar en hebben alle musicalsterren een of meer passende kostuums om in te schitteren. En natuurlijk kennen ze alle liedjes, uit hun hoofd. Alles is dus gereed voor twee koninklijke voorstellingen.

Sara en het levende schaakspel

Marjon Geldof, artistiek leider van de Musicalschool, heeft dit jaar gekozen voor het verhaal dat Esmé Lammers schreef over Sara, een dromerig meisje dat bij haar moeder en opa woont. Dankzij een nieuwe jongen in haar klas leert ze schaken. Voor haar komen de schaakstukken tot leven en helpen ze haar om er heel goed in te worden. Dan mag ze schaken tegen een grootmeester uit Zuid-Afrika. Niet zomaar iemand, maar zoals blijkt, de vader die ze nooit heeft gekend.

Combinatie van spel en filmbeelden

Dit ontroerende en grappige verhaal komt weer tot leven op het podium van het Der Aa-Theater. Dit keer heeft Marjon gekozen voor een combinatie van spel op de vloer en op het filmdoek. Dit leidt tot een afwisselende voorstelling die zich afspeelt in alle hoeken van het theater. Muziek, filmbeelden en spel wisselen elkaar in razend tempo af, waardoor het publiek steeds wordt verrast.

Zevende productie

Lang Leve de Koningin is alweer de zevende musicalproductie die de Musicalschool op de planken brengt. In 2009 begon de school met de musical De Rode Prinses. Daarna volgden onder andere Peter Pan, De tovenaar van Ozz, Peer Gynt en De Toverfluit. De school wisselt steeds de uitvoering van een echte musical af met een oefenjaar dat de leerlingen afsluiten met een kleinere productie. Zo krijgen ook nieuwe leerlingen de kans zich voor te bereiden op het echte werk. De leerlingen zijn tussen de twaalf en achttien jaar en volgen het hele schooljaar elke donderdagavond musical-les van zes tot negen uur. Daarnaast organiseert Marjon door het jaar heen een aantal workshops gericht op specifieke aspecten van de musical. De musical wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Kunstraad Groningen, de Emma Foundation en het Prins Bernard Cultuurfonds.

Auteur

admin