Samen ervaren

HAREN

Merel (19), Dennis (24) en Rianne (19) zijn tweedejaars studenten aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij begeleiden samen met vijf andere muziekdocenten in opleiding MUSIC4ALL.

Genieten

Vanaf januari start de begeleiding en die duurt tot en met de slotvoorstelling op 20 april in het Prins Claus Conservatorium. Elke vrijdagmiddag wordt er gerepeteerd in het Harens Lyceum aan de Kerklaan. Merel: „MUSIC4ALL is een bijzondere groep mensen bij elkaar. Het is mooi om te zien hoe iedereen elkaar helpt.” Rianne: „Het wordt echt een geheel, juist doordat iedereen elkaar helpt.” Dennis: „We laten iedereen op zijn eigen niveau musiceren, iedereen komt samen, Zernike, Maartens en de talenten, en uiteindelijk wordt iedereen naar een hoger plan getild. Genieten daar is waar het om draait!”

Tijdens de repetities wordt in de eerste helft de groep opgedeeld in een keyboard/pianogroep, een gitaar/basgroep, een klarinetgroep en het koor. In de tweede helft komt alles samen. Rianne: „Soms is het moeilijk om iets aan te leren, maar uit eidenlijk komt het helemaal goed.

Een bijzondere ervaring

De muziekdocenten in opleiding spelen zelf ook mee. Merel heeft zich gespecialiseerd in viool, Dennis in gitaar en Rianne in piano. Dennis: „We worden heel breed opgeleid en proberen daar heel ver in te komen. Het accent ligt op doceren. Daar is deze ervaring bij MUSIC4ALL heel mooi voor. Zo krijgen wij handvatten wat het betekent om iets op een andere manier aan te leren. Rianne: „Bij MUSIC4ALL is iedereen heel gemotiveerd, daarom kan onze focus echt liggen op het aanbieden.” Merel: „Verschillende groepen leren samenwerken, voor iedereen is het heel waardevol.” Dennis: „Heel bijzonder om dit te ervaren.” Dennis: „Het gaat om de ervaring samen door te maken. Minder om het resultaat”. Merel: „Het is een poces, je leert alle deelnemers goed kennen. Dat maakt het zo mooi!”

„De uitvoering wordt gaaf!”, roepen Merel, dennis en Rianne in koor.

Kaarten (à 7.50 euro) voor de einduitvoering zijn via de website van MUSIC4ALL

verkrijgbaar, www.music4allharen.nl

Kirsten van der Weide


Auteur

Redacteur