Groningse Bookstore Day met Harens tintje

HAREN

In De Groningse kinderboekhandel werd tijdens de tweede Bookstore Day op 14 april een speciale kast feestelijk geopend. Het is een kast vol kinderboeken van schrijvers uit het noorden.

Een club van elf schrijvers komt één keer per twee maanden samen in Literair Café de Graanrepubliek. Marike Goslinga, woonachtig in Haren, maakt daar sinds afgelopen zomer, sinds het verschijnen van haar debuut Schuilplaats ook deel van uit. Ook Corien Oranje uit Haren maakt al lang deel uit van deze groep. Vanuit deze bijeenkomsten is het idee ontstaan voor deze boekenkast, waar Daniel Albering, de eigenaar van de winkel meteen enthousiast over was. Tijdens de opening droegen de schrijvers een door henzelf geschreven kort verhaal voor en werd het lint dat om de kast heen zat door henzelf met elf scharen tegelijk doorgeknipt. Er was natuurlijk Groninger koek en een drankje na afloop. Een leuk initiatief dat mogelijk door andere boekwinkels ook wordt opgepikt.

Auteur

admin