Geanimeerd optreden Strijkkwartet Regina Forte

In de Dorpskerk van Haren werd er zondag 22 april weer genoten van een prachtig concert door het Strijkkwartet Regina Forte.

Na de pauze werg Regina Forte versterkt door een tweede cellist, Douw Fonda van het Nederlands Filharmonisch Orkest, voor het strijkkwintetten van Schubert en het Lento van Boccherini.

Er werd een klassiek programma uitgevoerd met composities van Handel, Haydn, Dvorak, en de kwintetten van Schubert, dat kort voor zijn dood werd geschreven, met alle emotie vandien. Er werden twee delen uit het kwintet gespeeld, het Adagio en het Andante, wat prachtig en met veel gevoel werd vertolkt, en daardoor ook muisstil werd beluisterd.

Het publiek werd tenslotte weer enigszins opgefleurd door het laatste “Lento” uit het kwintet van Boccherini, want zoals Douw Fonda opmerkte, als je naar muziek wilde luisteren koos je meestal voor Haydn of Mendelsohn, maar echt genieten kon je pas bij de muziek van Boccherini.

De drankjes in de pauze konden in de zon op het plein voor de kerk worden genuttigd, evenals de nazit met de uitvoerende musici. Kortom, een zeer geanimeerd optreden, dat na voltooiing door het enthousiaste publiek met een groot applaus werd beloond.

P.H.B. Willemse