Jeugdteam Haren schaakkampioen

HAREN

Het jeugdteam van Schaakclub Haren heeft afgelopen vrijdag in het Postillion Hotel de Noordelijke Jeugdcompetitie (NJC) op zijn naam geschreven door MSV uit Meppel met 3-1 te verslaan. De eerste selectie, bestaande uit Loek van der Hagen, Joris Spanjer, Tim Bredek, Bart Siebring en Jaël Wierenga, bracht de NJC-beker voor de eerste keer naar Haren door in de gehele competitie ongeslagen te blijven. Het tweede NJC-team was de laatste ronden ook goed in vorm en werd zeer verdienstelijk negende. Tim Bredek werd algeheel topscorer met zes punten uit zeven partijen.

Afgelopen zaterdag waren meer dan vijftig jeugdschakers naar het Postillion Hotel gekomen voor het jaarlijkse jeugdtoernooi, de Grand-Prix Bob Romijn. Winnaar van groep A werd Sven Broersma (De Twee Kastelen uit Buitenpost, voor Florian Molanus (MSV) en Luca Petrelli (Staunton uit Groningen). Thieme Dijksterhuis, van Schaakclub Haren, schreef groep D op zijn naam.