Lentetuinenmarathon

REGIO

De lentetuinenmarathon in de provincie Groningen en Drenthe is dit jaar op 28 en 29 april. Tijdens de Lentetuinenmarathon kunt u de mooiste voorjaarstuinen van Het Tuinpad Op/In Nachbars Garten bezoeken in Groningen, Drenthe en Noordwest Nedersaksen.

Elk jaar organiseert de stichting ‘Het Tuinpad Op’ een aantal tuinenmarathons, tijdens zo’n weekend kan een selectie van de aangesloten tuinen worden bezocht zonder dat daarvoor een afspraak moet worden gemaakt. De deelnemende tuinen openen dan van 11-17 uur de tuinpoorten, deze tuinen voldoen aan de kwaliteitscriteria van de tuinencommissie van ‘Het Tuinpad Op’. De entree varieert: gratis, entree of een vrije gift.

De lijst met open tuinen wordt voortdurend bijgewerkt en is te vinden op www.hettuinpadop.nl. Op deze site staan ook gedetailleerde beschrijvingen en foto’s van de tuinen. In de gemeente Haren is in Glimmen ‘Aan ’t Zandpad’ van Gea Fictoor aan de Hoge Hereweg 27 te bezichtigen.

Tevens kan op de site de nieuwste uitgave van de tuinengids 2018/20179 worden besteld. Deze gids staat boordevol informatie over de 130 mooiste tuinen van Groningen, Drenthe en noordwest Duitsland. Het is een handzame, kleurrijke en tweetalige gids met van elke tuin een beschrijving en foto. Met behulp van een kaartje, pictogrammen en teksten met praktische informatie zoals openingsdagen is snel te zien wat er verwacht kan worden.