OM eist werkstraf en een rijontzegging tegen veroorzaakster dodelijk ongeval Lauwersoog

GRONINGEN

Het OM eiste woensdag 25 april een werkstraf van 200 uur en een rijontzegging van twee jaar tegen de 64-jarige bestuurster uit Haren die op 20 augustus een dodelijk ongeval veroorzaakte in Lauwersoog, waarbij een man (44) en zijn 9-jarige dochter om het leven kwamen

Het exacte tijdstip van het ernstige ongeluk kan, naar nu blijkt, niet worden achterhaald. Het tijdstip kan van belang zijn om te kunnen beroordelen of de vrouw die het ongeluk veroorzaakte haast had of niet. Het OM zegt dat ‘haast’ een gemoedstoestand is die niet van invloed is op de vraag of de bestuurster zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit.

De vrouw schrok van een bus op de voorrangsweg. Ze merkte de bus te laat op. In plaats van te remmen, gaf ze gas, schoot met verhoogde snelheid voor de bus lang en reed vervolgens in op de slachtoffers, meldt het Dagblad van het Noorden.