Er gaat niets boven Haren!

HAREN

Koningsdag werd dit jaar in Haren gevierd onder prachtige weersomstandigheden. Oranjevereniging Oranje Nassau Haren presenteerde een uitgebreid programma.

Tussen de Viswedstijd in alle vroegte in het Boeremapark en ‘s avonds het Oranjeconcert in de Gorechtkerk, werd een heel scala aan activiteiten aangeboden. Het centrum van Haren stond bol van gezelligheid!

Locoburgemeester wethouder Michiel Verbeek opende ‘s ochtends Koningsdag. Hij en de voorzitter van de Algemene Oranjevereniging Oranje Nassau, H. Heikema van de Kloet, spraken de inwoners toe en hesen de vlaggen (de Nederlandse vlag met Oranjewimpel, de gemeentevlag en de vlag Oranjevereniging). De alternatieve ballonnenwedstrijd (ze gingen niet de lucht) bood uitkomst. De beschreven ballonnen versierden het Raadhuisplein, waar het reuzengrote portret van Koning Willem Alexander niet ontbrak. Ook trok de kermis veel jeugdige bezoekers. Op de uitgebreide en drukbezette vrijmarkt, met een keur aan tweedehandsspullen, hapjes, muziekoptredens en spelletjes, kwam heel veel publiek af. Op de Rijsstraatweg, ter hoogte van Intermezzo, stonden een tiental nostalgische brandweerauto’s en andere hulpverleningswagens opgesteld. Een ritje in de paardentram behoorde tot de mogelijkheden. Ook was de schminkwagen er en ballonnenclown Benzo met zijn razendsnelle creaties. De terrassen zaten vol en het winkelend publiek werd verwend met mooie aanbiedingen.

Ook werd de gemeente Haren vereerd met een bezoek van de Koninklijke familie. In de namiddag bezochten zij De Rietschans aan het Paterswoldsemeer in Haren, waar het Koninklijke gezelschap dineerde.

Koningsdag Haren werd feestelijk afgesloten met het Oranjeconcert, georganiseerd door de Goede Doelen Groep van de Gorechtkerk in samenwerking met Oranjevereniging Oranje Nassau. De aanwezigen werden getrakteerd op het traditionele Oranjebittertje. Het publiek genoot van het gevarieerde programma met prachtige muziek.

Het was een Koningsdag in de gemeente Haren om nooit te vergeten.

Bekijk de uitgebreide sfeerimpressie van Koningsdag in het Harener Weekblad van woensdag 2 mei.