Oud Hollands Koningsdagfeest in De Dilgt

HAREN

Op Koningsdag 2018 presenteerde Nostalgia Tempus Fugit weer een meezingfeest voor de ouderen in zorgcentrum De Dilgt in Haren. Dit festijn wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door Oranjevereniging Oranje-Nassau Haren.

Tempus Fugit onderdeel van Stichting Sarastro brengt het publiek in aanraking met veelal ‘vergeten’ populaire Nederlandse liederen waar onze cultuur zo verrijkt mee is en die lange tijd afgesloten van de buitenwereld in kelders en archieven lagen opgesloten.

Tempus Fugit is eind 2011 tot stand gekomen doordat een groep vrienden aan de tafel gingen zitten precies op het moment waarop vraag en aanbod elkaar troffen. Via netwerk en internet werden geschikte partituren verzameld en zo ontstond een eigen ‘database’. Op dit moment bevat de ‘database’ meer dan 350 geschikte partituren voor dit genre en nog steeds komen er meer liederen bij.

Vanaf de start is gekozen voor een kwalitatieve begeleiding aan de piano en volkse amateurzangers. Met hun hart bij het Nederlandse lied. De bewoners van De Dilgt genoten zichtbaar van de nostalgische liederen.

Meer informatie www.stichtingsarastro.nl