UUT Noordlaren

In en om onze geliefde Rieshoek worden al enkele jaren allerlei activiteiten, feesten en bijeenkomsten gehouden waar wij Noordlaarders graag komen.

Zo van zelfsprekend is dit alles op het moment niet meer nu sluiting al tijden boven ons hoofd hangt. Geen Rieshoek meer.. dat mag niet gebeuren. Dus slaan de Noordlaarders de handen in elkaar en komt de strijdlust boven voor het behoud van het oude gebouw. Voor velen heeft het sentimentele waarde en bovenal het hoort bij Noordlaren.

Terwijl wij Noordlaarders aan het Oranjeontbijt zaten bij de Rieshoek was er in Groningen hoog bezoek van de Koninklijke familie. Op verschillende plekken waren er weer vrijmarkten en ons land kleurde Oranje. We namen nog maar een oranjebittertje, een likeur bereid uit zure sinaasappel en brandewijn. Wat mogen wij Nederlanders trots zijn op onze mooie tradities, laten we die asjeblieft behouden. Niets is leuker om op Koningsdag over een vrijmarkt te slenteren waar een ieder die dat wil zijn kleedje kan neerleggen en spullen kan verkopen. Je te vergapen aan allerlei prullaria en voor een habbekrats iets op de kop weten te tikken.

Tegen de avond ging ik weer terug naar de Rieshoek voor de Koningsborrel. Ditmaal was er ook een loterij ten behoeve van het behoud van de Rieshoek. Koningsdag was de laatste dag van de crowdfundingsactie. De teller staat op 64. 811 euro!

Nu maar hopen dat alle inspanningen niet voor niets zijn geweest.

De Noordlarense Tia Ebbinge verzorgt om de week de rubriek UUT Noordlaren