Colour and Garden Voorjaarsmiddagtocht

GLIMMEN

Op zaterdag 19 mei kunt u mee met de Colour & Garden Voorjaarsmiddagtocht door de mooie provincie Groningen. Uw reisleiders zijn Walter en Heiltje Hoogesteger.

Het voorjaar lonkt, alles is fris en groen. De oldtimerbus rijdt langs koeien in de wei, de grote boerderijen met hun immens grote bomen die hun voorjaarsgroene kleuren laten zien en reiken naar de blauwe luchten, de Groninger Maren die slingeren door het landschap en de dijken van het Groninger wad.

In Eenrum wordt de Notoaristoen bezocht, met vele soorten rododendrons en een aborteum met verschillende zeldzame bomen van uit de hele wereld, aangevoerd door notaris Smit in de vorige eeuw.

Vervolgens gaat de tocht verder langs de dijken en de wierden en het goudgele koolzaad, wat al van verre te zien is en waarvan de geur heerlijk is als er wordt gestopt voor een fotostop.

Er worden dorpjes met hun kerken gepasseerd, torens en molens die rust uitstralen, of de tijd heeft stil gestaan. U ziet ook de contouren van de windmolens die het aardgas onder meer gaan vervangen voor groene stroom.

Via Midwolda en Finsterwolde rijden de deelnemers aan de tocht naar Bad Nieuweschans en via een stukje Oost Groningen weer terug naar Haren.

Vertrek 12.30 uur terug uiterlijk 18.00 uur.

Opgave via info@colourandgarden.nl of 0653259764

Voor € 20.= kunt u mee door dit bedrag te storten op bankrekening IBAN : NL 30 SNSB 0955 7703 00

U betaalt hier mee de reis in een oldtimerbus van het Nationaal Busmuseum en koffie/thee/fris met wat lekkers in een van de vele uitspaningen.