Bouw tunnel van start

HAREN

Aannemer Reimert start in de week van 7 mei met de voorbereidende werkzaamheden voor het realiseren van de tunnel tussen Oosterhaar en Haren. Wethouder Verbeek (D66) benadrukt nogmaals het belang van de onderdoorgang: “Deze tunnel is zo belangrijk voor Haren, omdat het de verkeersveiligheid van fietsers en voetgangers zeer vergroot.”

Van 10 tot en met 13 mei rijden er in verband de werkzaamheden geen treinen op het traject Groningen-Assen. Op donderdag. Vanaf 14 mei wordt het treinverkeer hervat. Meer informatie zie www.groningenbereikbaar.nen www.ns.nl.

Met het project ‘Station Haren Verbindt’ is een totale investering van bijna twaalf miljoen euro gemoeid.

Op 2 mei overhandigde wethouder Verbeek en regiodirecteur van ProRail Mulder een tijdcapsule aan Kijlstra, directeur van Reimert Bouw. De capsule wordt op een later moment in het beton van de tunnel gestort