Open Boerderijdag bij de familie Hoving

HAREN

Campina houdt op vrijdag 11 mei en maandag 21 mei voor de dertiende keer de Open Boerderijdagen. 58 melkveehouders in heel Nederland openen op vrijdag tijdens het hemelvaartweekend en op maandag 21 mei, Tweede Pinksterdag, de deuren van hun boerderij voor publiek.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij en zien waar de melk die thuis op tafel staat vandaan komt.

Voor jong en oud van alles te doen op de deelnemende boerderijen. De boer geeft rondleidingen en laat zien hoe het er aan toe gaat op de boerderij en waar de koeien gemolken worden. Bezoekers kunnen producten proeven en meer te weten komen over zuivel als onderdeel van gezonde voeding in combinatie met een actieve levensstijl.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, zet familie Hoving in Haren, tijdens de Open Boerderijdag, voor de tweede keer de deuren van hun boerderij aan de Oosterweg 123 open.

Wat is er te doen bij veefokbedrijf Hoving?

Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de boerderij, daarnaast worden er verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd.

Zo kunnen bezoekers zich onder meer uitleven op een boerenstormbaan, krijgen zij een rondleiding op de boerderij en meten kinderen hun krachten bij het melkbus-heffen. Daarnaast kunnen kinderen zich dol springen op het koeienspringkussen en kan er worden gebowld op de boerenbowlbaan. De kruiwagenrace en het boerengolfen mogen zeker niet worden gemist, evenals de skippykoe-race, het traptrekker-parcours, de klompenrace, het familiezaklopen, touwtrekken, boter schudden (zelf boter maken) en nog veel meer.

Deze open dag is gratis te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur op Tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, aan de Oosterweg 123 in Haren.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Open Boerderijdag bij de familie Hoving zie de Facebookpagina Campina Open Boerderijdag in Haren.

Zie ook www.campina.nl.