Eropuit met rolstoelvriendelijke touringcar

HAREN

- Een bezoek aan een landhuis, een visje eten in Lauwersoog en kaas proeven bij een Drentse kaasboerderij. Het zijn geluksmomenten. Om het wonen en leven zo aangenaam mogelijk te maken organiseert ZINN (Zorgorganisatie in Noord Nederland) allerlei uitjes voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Dankzij de Stichting Vrienden van ZINN en sponsoren heeft ZINN een rolstoelvriendelijke touringcar kunnen aanschaffen.

Met de touringcar kunnen de ouderen er regelmatig op uit. Op woensdag 16 mei wordt de touringcar feestelijk in gebruik genomen door Fred Teeven, buschauffeur en voormalig Nederlands politicus. Onder het genot van live muziek maakt Fred Teeven met de passagiers een ritje door het centrum van Groningen. Vervolgens stopt de touringcar bij ZINN locatie De Brink in Helpman om daar te toosten op de nieuwe touringcar.

Extraatjes maken van een gewone dag een bijzondere dag. Vanuit de basiszorg worden extraatjes vaak niet vergoed. Juist daarvoor is de Stichting Vrienden van ZINN. De stichting werft fondsen en financiert (kleinschalige) projecten in en rond de locaties van ZINN. Zo kan ZINN de aankoop van extraatjes bekostigen en activiteiten mogelijk maken die het welzijn van ouderen bevorderen.