Repair Café viert eerste lustrum op de Braderie Oosterhaar

HAREN

Op zaterdag 26 mei wordt het Repair Café gehouden als onderdeel van de jaarlijkse Oosterhaar Braderie en het team van vrijwilligers is te vinden in één van de kramen vlakbij het buurtcentrum de Mellenshorst.

Lustrum

Het is precies 5 jaar geleden dat het eerste Repair Café in Haren werd gehouden en toen was het ook een onderdeel van het jaarlijkse braderie. Het café wordt maandelijks gehouden op de laatste zaterdag van de maand en valt dit jaar toevallig samen met de jaarlijkse braderie. Het Repair Café team wil graag haar activiteiten laten zien op de braderie en zich tegelijkertijd presenteren aan het brede publiek.

Het café biedt de mogelijkheid om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied. Harenaars met kapotte spullen kunnen zich dus melden aan de kraam en de reparatie wordt ter plekke uitgevoerd tenzij het weer dat verhinderd. Deze diensten zijn gratis maar een donatie wordt altijd op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven

Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system die minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help met voorbereiden

Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat het juiste gereedschap meegenomen kan worden.

Kledingreparatie

Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van de deskundige naaisters.

Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u ter plekke aan of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com