50 jaar Robert Mode

HAREN

Met liefde kijkt de familie terug op deze halve eeuw, waarin ze veel hebben bereikt in de modewereld.

Meneer Robert: “Ik begon bij Modderman in de stad, daarna heb ik hier in Haren het bedrijf overgenomen van Padberg, waarna ik het pand kocht. 50 jaar geleden alweer. Ik heb mij altijd blijven ontwikkelen en bezocht veel seminars, het is belangrijk je internationaal te onderleggen. Ook leidde ik mijn eigen leerlingen op en hield me graag bezig met management, wat ik ook deelde met de medewerkers. Nadat Marcel de zaak overnam heb ik de laatste zes jaar nog gewerkt in de doos achter de zaak. Die zes jaren waren de allermooiste!” Marcel: “De doos is de aanbouw, een prachtige studio in de tuin waar ik vroeger als kind speelde en die nu onderdeel is van Robert Herenmode.”

Meneer Robert en mevrouw Juk zijn al jaren met pensioen en wonen achter de zaak. Maar het familiebedrijf helemaal loslaten, dat zit er niet in.

Mevrouw Juk: “Ik heb altijd gewerkt, het is echt mijn passie, mijn kind. Het is voor eeuwig als je van je vak houdt. Een stukje creatie zet je neer. Alles zit erin in die 50 jaar! Mijn man begon aan de rechterkant met de kapsalon en ik runde links de schoonheidssalon en de cosmetica-afdeling.” Met oog voor schoonheid en handel zette mevrouw Juk eind jaren 60 de zijdetrend neer in Haren. Bij toeval stuitte mevrouw Juk op een verkeerd geleverde staal met prachtige Thaise zijde. “Deze setjes zijde presenteerde ik in de zaak, zo is de dameskant aan de linkerkant eigenlijk ontstaan. Ik verkocht ook exclusieve accessoires.” Het goud en zilver uit Israël brengt mooie herinneringen naar boven. “Prachtige ‘modesmuk’!”

De familie liep hun tijd vooruit. Zo was meneer Robert voor het kappersvak vaak te vinden in Duitsland, zoals Marcel nu veel te vinden is in Italië.

Na eerst 15 jaar in de PC Hooftstraat te hebben gewerkt is Marcel Juk nu alweer 18 jaar eigenaar van de herenmode en Ingrid Juk van de damesmode. Samen maar toch onafhankelijk. Marcel: ‘’Robert Mode heeft een monopolypositie in het Noorden. Door de merken onderscheid je je, dat moet je echt uitbouwen. Je bent net een schip dat je continu moet bijsturen. Een zaak runnen is topsport! Je loopt altijd minstens een jaar vooruit en bent voortdurend op zoek naar vernieuwing, zoals op de beurs in Milaan. Houdt de kortingsactie vanaf de 26ste ter ere van het 50-jarig bestaan in de gaten in de zaak, op Facebook én Instagram, dat ik neerzet als lookbook, met prachtige foto’s van onze eigen fotograaf.”

Zie verder www.robertmode.com

Kirsten van der Weide