Pinksterconcours Eext succesvol voor Van Vugt

REGIO

Uitkomend voor De Blauwe Ruiters en voor Hippisch Centrum Eelde nam Karlijn van Vugt met vier jonge paarden deel aan het grote Pinksterconcours in Eext. Het werd een groot succes; vier paarden en acht starts gaf als resultaat 1x 8e, 1x7e, 1x 3e, 1x 2e en 4x 1e.

Op donderdag startte ze met Happy Hando en met Johanna K in de klasse Z1. Happy Hando schrok de eerste proef van alle vlaggen, het imponerende terras vlak naast de ring en toen ze ook nog parasols gingen open klappen dacht hij, daar ga ik niet langs. Ondanks deze handicap toch nog 212punten en een 8e plaats. Hij revancheerde zich uitstekend in zijn tweede proef met een score van 232 en een mooie 2e plaats.

Johanna K was nergens bang voor en haalde met 223 punten een 3e plaats. In haar 2e proef kwam ze tot een score van 220, wat een 8e plaats opleverde.

Zaterdag was het de beurt aan Icarus. De jonge man was 2-3 maanden uit de roulatie geweest. We waren dus benieuwd hoe het na zijn winterrust en ook nog bij zijn de eerste buitenwedstrijd zou gaan. Nou dat ging niet verkeerd. In beide L1 proeven plaatste hij zich ruim als 1e met respectievelijk 207 en 212 punten. Al met al een prachtige comeback.

Pinkstermaandag dacht Ice de Jeu, dat wil en kan ik ook. En ja hoor weer 2 eerste plaatsen met Karlijn in het zadel. In de klasse L1 werd ze op grote afstand van de concurrentie 2x eerste met respectievelijk 210 en 234 punten. Karlijn werd met deze score ook overall winnaar dressuur.